21960862 mail@kidzfoto.dk

At fremkalde personlige karaktertræk i børnebilleder, har siden begyndelsen af min fotografkarriere været min højeste prioritet. Mange af mine kunder enige i, at det er lettere sagt end gjort. Dette forekommer især, når børnene er rastløse eller trætte, hvilket kan skabe ulyst til at stå bag kameraet.

Baseret på mine erfaringer vil jeg dele 5 tips med dig, der kan hjælpe til med at føje mere karaktertræk i dine børnebilleder.

1. Send forældrene væk

Når forældrene er med til fotosession er børnene ofte generte – såkaldte “morsyge” eller uoplagte (alt efter barnets alder). Jeg oplever ofte, at når forældrene er ude af syne, er børnene langt mere villige til at samarbejde med fotografen uanset aldersniveauet.

Magien mellem fotograf og motiv begynder, når man kan være alene, som om fotografen er barnets nye kammerat, uden forældrene er til stede. Barnet udtrykker og udfolder sig på en anden måde. Ligesom mere frit. Dette oplever vi skaber nogle fine karaktertræk til billedernes udtryk.

2. Anvend rekvisitter

Det sker tit, at distraktion for især små børn kan få dem til at glemme deres generthed. De kan at pille ved eller lege med noget. Eller at udforske en ting eller et sted. Fx et gammelt dæk, en træstamme, et træ eller noget medbragt lejetøj. Alt hvad du kan finde kan have underholdningsværdi og hjælpe barnet med at finde tryghed i situationen.

3. Løb og slås

Løb, slås og leg i vildskab. Oprettelse af bevægelse og aktivitet i billede frembringer en bred vifte af karaktertræk hos barnet. Jeg har erfaring med at mine kunder ikke bryder sig så meget om de stillestående motiver, da de kan virke opstillet og stifte. Så vær ikke bange for at eksperimentere og have det lidt sjovt.

Bed børnene om at lege, løbe eller spille bold. Det kan godt tage lidt tid at komme ind i legen, men når de er dér, skyder du bare løs, og evt. beder dem om at kigge op indimellem uden at forstyrre for meget.

4. En ny vinkel

Nye og kreative vinkeler er ofte med til at fremhæve karaktertræk i børnebilleder. Det kan være en god metode, eftersom det ofte frembringer nye perspektiver og dybder til børnebillederne.

5. Det er ok at fake lidt

For at fremhæve karakter til dine børnebilleder kan det være nødvendigt at bede dit barn om at foretage sig bestemte handlinger. Det kan bare være at dufte til en mælkebøtte, smide sig i nogle efterårsblade, give sin søster et kram, eller endda bare at kigge ind i kameraet.

Og hvis de ikke smiler så sig noget fjollet indenfor en referenceramme, de kan forstå.

Hvis du ønsker inspiration til, hvordan man blandt andet kan fremhæve karaktertræk i børnebilleder, så kan du se flere eksempler på dette i mine bogindlæg i linket HER.

Følg os på LinkedInInstagram og/eller Facebook for at følge med i vores seneste nye arbejde.

De bedste hilsner fra Fotograf Stine Bro.