21960862 mail@kidzfoto.dk

Det er meget populært at få lavet børne fotografering i det grønne blå. Her kommer jeg med mit bud på hvorfor?

En smile knap

Jeg ELSKER at fotografere børn udenfor. Hvorfor? Jo, ser du. Børn har krudt i røven – det er ikke bare noget jeg siger. Jeg har selv en dejlig søn, som jeg fotograferer meget. Men da naturen er de perfekte rammer for frihed, leg og tosserier, foretrækker jeg som regel at fotografere ham i vores lokale skov i Aalborg, eller i f.eks. en naturpark, når vi er ferie.

Naturen er tryg for børn fordi de kender den og har nemt ved at forholde sig til den. De ved hvordan man leger i blade, klatre i træer eller noget helt tredje, modsat de aktiviteter et studie byder på, der er mere steril og formelt.

Af den årsag har jeg erfaret at når man vælger naturen som sin lokation for fotoshootet vælger man også automatisk en “knap til smil”, da naturen fremkalder smil på børns ansigter.

LÆS MERE OM FORDELENE OG ULEMPERNE VED BØRNE FOTOGRAFERING ON LOCATION VS I STUDIE HER.

Naturen skaber dybde og lys

Når man vælger naturen vælger man også samtidigt en god dybde til billedet. Med dybde menes der at der er en forgrund, en mellemgrund og en baggrund.

Forgrunden er ofte dit barn, da barnet er i fokus. Mellemgrunden kan bestå af træer, blomster, sten, mens baggrunden er himlen, en skov, en skovbund, havet eller et landskab. Bliv inspireret af de mange eksempler på forskellige baggrunde der er på fotografierne bare her på siden.

Foruden dybde spiller lyset også en helterolle når det kommer til at fotograferer mennesker udenfor. Naturens lys er en gave fordi det, kan give nogle rigtig flotte nuancer til billederne. Du har måske hørt om “The golden hour“? Det er de ca. 30-60 min før solen går ned, hvor lyset synes at være gyldent. Det giver en magisk og sart effekt på fotoargferierne.

Er man ikke en professionel eller meget erfaren fotograf som jeg, kan naturens lys også skabe problemer, da naturligt lys ofte kræver man har helt styr på sine kameraindstillinger- og vinkler mm..

Nogen af billederne her på siden er fra min anden hjemmeside http://stinebro.dk/ med et lidt mere bredt fokus end kun børne fotografering. Du er velkommen til at tage et kig og lade dig blive inspireret.

Er du blevet inspireret til at dine børn eller nogen børn du kender skal fotograferes udendørs næste gang, kan jeg kontaktes via min hjemmeside eller på Facebook og Instagram.